Aurora Solá

zangeres & host

De vurige half-Spaanse Aurora Solá, ook bekend als La Dama Sola, is een veelzijdige podiumartieste. Na haar opleiding aan het Lucia Marthas Institute for Performing Arts volgde ze een kleinkunstopleiding bij Thopss in Amsterdam. Daarna heeft ze in talrijke grote en kleine producties geschitterd. Als La Dama Sola biedt ze een intieme, muzikale en zinnenprikkelende avond met een flinke dosis humor en een gevoelige noot, waarbij het vermaak van de gasten vooropstaat. Onder pianobegeleiding van Maestro Roberto brengt ze een breed repertoire van oude klassiekers van onder anderen Jacques Brel tot aan Hollandse gezelligheid. Legendarisch is haar ‘Doctor Long John’-song, en haar slotact is dé afsluiting van een avond die u nog lang zal heugen.

Miss Shirley Sassy

Zangeres & Drag Queen

Dame Shirley Sassy treedt regelmatig op bij ons in het paleis van de Weemoed. Met haar volle stem en humor geeft zij onze shows een flinke dosis glitter en glamour. Een avond met deze Drag Queen staat garant voor veel plezier en heerlijke muziek. Ze zingt de sterren van de hemel! Dame Shirley Sassy is het alter ego van acteur Sjors Arts. Sjors was eerder te zien in musicals als The wizard of Oz, Peter Pan en was te zien als Winnie de Poeh in de Disney musical Winnie de Poeh. Ook was hij te zien in de The Rozettes, samen met musical icoon Frank Sanders en Wesley de Ridder. Sjors Arts studeerde aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater.

Maestro Stijn

Pianist & zang

Stijn van den Berg studeerde in 2017 af aan het Conservatorium van Haarlem als pianist. Momenteel is hij op veel verschillende vlakken binnen de muziekwereld actief. Zo speelt hij wekelijks als pianoman bij Pianobar Maxim op het Leidseplein in Amsterdam, waar hij verzoekjes zingt en speelt voor het publiek. Ook schrijft en componeert hij zijn eigen muziek en bracht hij in 2021 zijn eerste EP genaamd ‘Wij Twee’ uit. Daarnaast geeft hij tegenwoordig les op de Frank Sanders Academie als begeleidend pianist. In December 2022 leerde Stijn via het Paleis van de Weemoed zangeres Julia Herfst kennen. De klik was er gelijk tussen deze twee met als gevolg dat Stijn en Julia momenteel als vast duo bij het Paleis van de Weemoed optreden. Naast muzikant is Stijn fanatiek voetballer en speelt hij nog steeds 3x per week bij zijn favoriete club WV-HEDW.

Miss Eva Blue

Burlesque danseres

Miss Eva Blue, de elegante burlesque danseres. Deze danseres brengt alle culture samen tijdens haar show, van burlesque tot acrobatiek, ze kan het allemaal. Tijdens de show brengt Miss Eva een cultuur als nooit te voren tot leven.

MISS MARVELOUS MARVY

Hostess & Zang

Ontdek de betoverende wereld van The Marvelous Marvy – een zangeres en actrice die haar roots in de magie van de musicalwereld heeft, maar haar ware thuis vindt in de intieme sfeer van kleine theaters. Met een veelzijdig repertoire dat varieert van hartverwarmende ballades tot hilarische komische nummers, weet ze elke emotie te raken en het publiek mee te slepen op een onvergetelijke reis. Stap binnen in haar wereld van muzikale verhalen en laat je betoveren door haar unieke talent en charisma.

Julia Herfst

Zangeres

Julia is een actrice en zangeres met een grote voorliefde voor klassieke films en Jazzy muziek. Iets wat je ook terugziet in haar performances, Julia was te zien in verschillende theaterproducties waaronder Eline Vere, The Full Monty, De dag dat ik Robert Long ontmoette en dit seizoen in Marlene met Sven Ratzke in de hoofdrol. Naast haar theaterwerk speelt Herfst ook in verschillende televisieseries en commercials.

Julia treedt regelmatig in Paleis van de Weemoed op als leading lady en host, zowel tijdens Dinnershows als corporate events en creëert samen met de artiesten en het publiek een avond om nooit te vergeten vol met jazzy songs, muzikale showstoppers en herkenbare evergreens!

Maestro Cajan Witmer

Pianist

Pianist Cajan Witmer studeerde in 1989 af aan het Conservatorium van Rotterdam. Sinds 2005 is hij docent aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. De afgelopen 25 jaar speelde Cajan op diverse podia in binnen- en buitenland. Cajan Witmer is actief als solo artiest en met zijn trio, Witmer Trio. Daarnaast speelde Cajan met diverse bands en artiesten. Een greep: zanger Ingram Washington (USA, jazz) , saxofonist Hans Dulfer, zangeres Lilian Vieira (Brazilië ) en de salsaformatie Rumbatá van Jaime Rodriquez (Colombia).

Cajan is iemand van de ‘klare lijn’ in de muziek: hoe fantasievol zijn improvisaties ook kunnen zijn, ze zijn altijd helder en duidelijk te volgen voor de luisteraar. Cajan Witmer koppelt een fantastische techniek aan een maximale muzikale expressie. In Paleis van de Weemoed heeft Cajan al diverse malen opgetreden tijdens het Red Light Jazz festival samen met saxofonist Wouter Kiers. Daarnaast heeft Cajan zowel Aurora Solà als Julia Herfst op een fantastische manier met piano begeleid tijdens een Burlesque Dinnershow.

Miss Lola Moonshine

Burlesque Danseres

Miss Lola Moonshine weet het Paleis telkens weer te betoveren met haar onmiskenbare charme en sprankelende acts. Haar optredens, doorspekt met humor en glitter, brengen het publiek in vervoering en laten iedereen glimlachen. Met sierlijke dansbewegingen en een ondeugende knipoog, zorgt ze voor een avond vol magie en plezier. Haar talent om zowel elegantie als humor te combineren, maakt van elke show een onvergetelijke ervaring. Miss Lola Moonshine is een ware ster die het Paleis telkens weer doet stralen.

Miss Juliette Sway

Burlesque Danseres

Juliette Sway betovert het publiek met bewegingen waar de sensualiteit vanaf druipt! Deze Burlesque Artieste biedt een veelzijdig repertoire met een klassieke verenwaaierdans, feestelijke ballonnenact, verleidelijke striptease of een theatrale act met een humoristische knipoog. Juliette heeft een enorme passie voor cabaret en varieté en geniet daarom erg van optreden in het Paleis van de Weemoed. De karakteristieke sfeer en de nauwe interactie met het publiek maken iedere show tot een feestje!

ASHLEY KNIGHT

Zang & Drag queen

De sensationele live zingende dragqueen Miss Ashley Knight betovert al jaren Amsterdam met haar schitterende aanwezigheid. Met hoofdtooien die de hemel lijken te raken en haar prachtige stem laat ze een spoor van glitter en glamour achter waar ze ook gaat. Met haar humoristische kijk op het leven verwent zij u met een avond waar ruimte is voor een lach en een traan maar zult u ook swingend de dansvloer op gaan. U kunt dit multitalent ook boeken met Dame Shirley Sassy. Als duo gaan deze twee zorgen voor een avond met veel vertier.

Maestro Roberto

Pianist & zang

Maestro Roberto, wie kent hem niet? U niet? Kom dan nu naar hem luisteren tijdens de fameuze Burlesque Dinnershow op zaterdagavond! Hij laat de piano swingen, grommen en zingen als hij leading lady Aurora Solà begeleidt. Als Aurora even de stage verlaat barst hij uit in een geheel natuurgetrouwe vertolking van Prince’s “Kiss” of een stampende weergave van “Saturday Night” van Herman Brood. Huurt u ons Paleis af en wilt u of een van uw gasten uw gezelschap verrassen met een lied? Maestro Roberto is your man! In alle toonsoorten en beats die er op wereld zijn…

Miss Fae Fortune

BURLESQUE DANSERES

Als burleske uitvoerder creëert Fae Fortune meeslepende ervaringen die het publiek naar een sprookjeswereld van vreugde en opwinding brengen. Met haar flirterige charisma en betoverende dans beweegt Fae moeiteloos en weet ze haar publiek te boeien en te betrekken. Fae’s speelse houding en originele trucs laten het publiek betoverd en verlangend naar meer achter.

MISS GINNY VIE FAUVE

Burlesque Danseres

Ginny is een queer burleske uitvoerder, pin-upmodel en showproducent. Haar uitvoeringsstijl kenmerkt zich als klassiek, maar met een grappige of ondeugende twist. Ze doet veel bumping en grinding in haar acts en geniet ervan om haar publiek van dichtbij te zien als ze optreedt. Improvisatie is haar sterke punt. Daarom is ze dol op optreden op live muziek.

Miss April Summer

Entertainment & Drag queen

Al sinds jaar en dag is deze artiest niet meer weg te denken uit de Nederlandse entertainmentindustrie. Haar repertoire bestaat uit meer dan honderd acts en met haar charisma & veelzijdigheid wint ze de harten van ieder publiek…

Drag Queen Roalty, entertainer & host April Summer heeft jaren aan podium- en presenteerervaring. Daarom presenteert APRIL moeiteloos iedere show op professionele wijze. Als gastvrouw leidt ze uw feestelijke gelegenheden in de juiste banen en zorgt voor de juiste atmosfeer. Samen met Miss Marvy heeft zij de heerlijke en sprankelende dinnershow “Fabulous Friday” samengesteld. Een avond vól met entertainment: Sfeervol, hysterisch, uitdagend en over-de-top.

Colins Acro

Boylesque danser

Colins Acro, acrobaat Burlesque en danser verbaast uw wereld met zijn vuur acts. Daarmee topt hij de avond af met zijn stoelbalans en dat samen in één act maakt Colins Acro, de boylesque show.

Lady Lou L’amour

Burlesque Danseres

Lady Lou L’amour betovert het publiek met haar adembenemende optredens. Haar vurige bumps en zwoele rinds zijn als een dans met vuur, waarbij elke beweging doordrenkt is van ongekende gratie. Lady Lou L’amour is een vrouw met een hart vol passie, een ontembare geest die de kunst van burlesque tot in de kern begrijpt. Met haar ongeëvenaarde stage presence en magnetische charme neemt ze je mee naar een tijd waarin glamour en passie hoogtij vierden.